alicibul-icon
Alıcıbul
Android uygulaması
Uygulamada Aç

Gizlilik Politikası

ALICIBUL OTOMOTİV VE BİLGİSAYAR YAZILIM TEKNOLOJİLERİ DANIŞMANLIK PAZARLAMA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ (bundan sonra “Alıcıbul”, “bizim” veya “biz” olarak adlandırılacaktır) gizliliğinize saygı duyar ve Hizmetlerimizi kullanırken bize sağlamış olduğunuz kişisel bilgileri korumayı taahhüt eder. Bu Gizlilik Politikası hangi verileri topladığımızı, neden topladığımızı ve bununla ne yaptığımızı anlamanıza yardımcı olacaktır. Lütfen dikkatlice okumak için zaman ayırın.

Eğer bu Politika ile ilgili herhangi bir sorunuz, şikayetiniz veya yorumunuz varsa lütfen bizimle iletişim@Alıcıbul.com adresinden veya aşağıdaki iletişim adresinden temasa geçin:

Adres: Zümrütevler Mah. Elifce sokak No :4 Maltepe / İstanbul

1. Veri tabanının mülkiyeti

Web Sitesi veya Uygulama aracılığı ile bize sağlamış olduğunuz tüm kişisel bilgilerin Alıcıbul’a ait olan bir veri tabanında işlendiğini bildirmek isteriz. Hizmet, bir google firması olan Google Firebase tarafından verilmektedir.

2. Bu politika kapsamındaki Web Sitesi, Uygulama ve Hizmetler

2.1. Şu anda www.alıcıbul.com ("Web Sitesi") sitesini ve Uygulamayı, birlikte söyleyecek olursak (“Hizmetleri”) işletmekteyiz. Zaman zaman yukarıda listelenmeyen yeni Hizmetler ekleyebiliriz; fakat bunlar bu Politikaya ilgili maddelerce düzenlenecek biçimde bağlantılanacaktır.

2.2. Bu gizlilik politikası; Alıcıbul’u kullanımınızı ve aynı zamanda Alıcıbul’nun işlediği içeriğinizin, kişisel bilgilerinizin ve Hizmete eriştiğinizde Alıcıbul’nun topladığı diğer verilerin kullanımını kapsamaktadır.

3. Sizden hangi kişisel bilgileri topluyoruz

3.1. Siz, bu Politikada bahsedilen yöntemlerden herhangi biriyle bize kişisel bilgi sağlamadığınız müddetçe, herhangi bir kişisel bilgi toplamamaktayız. Bu bilgiyi bize doğrudan Hizmetlerimiz aracılığı ile sağlayabilirsiniz. Eğer bize kişisel bilgilerinizi (örn: isim, e-posta adresi, posta adresi, fotoğraf) sağlamaya karar verdiyseniz, biz sadece taleplerinizi ve meşru iş hedeflerimizi yerine getirmek için gerekli olan bilgileri toplarız. Eğer talep edildiğinde kişisel bilgilerinizi açıklamayı reddederseniz, Hizmetlerin bir bölümü gibi belirli alanlara (ürün satın alma ve satma gibi) erişemeyebilirsiniz.

3.2. Uygulama aracılığı ile Alıcıbul’un konumunuzu kaydetmek ve yayınlamak ve araçlarınızı size yakın olan kullanıcılara sunmak için mobil cihazınız üzerinden coğrafik konumunuzu almasına izin veriyorsunuz. Buna ek olarak Alıcıbul’un kimliğinizi doğrulaması için telefon numaranızı ve cihazınızın IMEI ve seri numarasını toplamasına izin veriyorsunuz. Ayrıca, yüklenmiş fotoğraf veya diğer tüm bilgilerin (isim ve konum da dahil olmak üzere), Alıcıbul tarafından, ücretsiz olarak, sosyal medya, Facebook reklamları, bültenler ve herhangi bir medya aracı için olan reklamları içeren reklam amaçlı tüm potansiyel kullanımına izin veriyorsunuz. Ek olarak Alıcıbul’un meşru menfaatleri ve anonim istatistik verileri tutabilmesi için Aracınızı ilandan kaldırmanız halinde bununla ilgili alışveriş verinizi almamıza izin veriyorsunuz. Bu bilgilerin kaydedilmesi ve yayınlanması kullanıcı tarafından istenilen zamanda mobil cihazı üzerinden gizlilik ayarları kısmından iptal edilebilir fakat bu Alıcıbul tarafından sunulan Uygulamanın ve Hizmetlerin bir KULLANICISI olma olanağını etkileyebilir.

3.3. Eğer uygulamamızı indirdiysen, cihazından telefon modeli, işletim sistemi, sürüm, yazılım, dosya isimleri ve sürümleri, tercih edilen dil, cihaz kimliği (UDI), reklam kimliği, seri numarası, cihaz hareket bilgisi ve operatör bilgisi gibi bilgileri toplayabiliriz.

4. Üyelik ve Kayıt

4.1. Uygulamayı kullanmak için e-posta adresinizi veya telefon numaranızı belirterek kayıt yapmanız gereklidir.

4.2. Sizden isim ve soy isim, e-posta adresi gibi bilgileri Uygulama ve internet üzerinde erişilebilir olması amacıyla isteyeceğiz. Kayıt olmadan tüm içerik ve özelliklere erişim sağlayamayabilirsiniz.

4.3 Bize sağlamış olduğunuz bilgilerin doğru ve güncel olduğunu, sizin kimliğinize karşılık geldiğini ve bunu yayınlamaya hakkınızın olduğunu garanti etmiş oluyorsunuz. Uygulamadaki formlarda talep edilen tüm verilerden isteğe bağlı olarak gözükmeyenler, Alıcıbul ile etkin bir ilişki yürütmek amacıyla zorunludur.

5. Halkla İlişkiler

5.1. Tüm kişisel verilerinizin, resimlerin, kayıtların ve Alıcıbul’un gerçekleştirmiş olduğu hesabınızdaki bilgilerin yayınlanabileceğini ve diğer kullanıcıların erişebileceğini açıkça kabul ediyorsunuz.

5.2. Ürünlerinizi yayınlamak gibi bazı Hizmetlere katıldığınızda kullanıcı adınız ve fotoğrafınızın genel halka açık internette erişilebilir olacağını lütfen unutmayın, dolayısıyla Hizmetleri kullanırken dikkatli olmalısınız. Sizin tarafınızdan ifşa edilen kişisel bilgiler, bu tür Hizmetlerin diğer kullanıcıları tarafından toplanabilir ve istenmeyen mesajlara yol açabilir. Hizmetlerimiz aracılığı ile üçüncü taraflara ifşa etmiş olduğunuz bilgileri korumak, bizim sorumluluğumuzda değildir (örn: telefon numaranızı Hizmetler aracılığıyla başka kullanıcıya göndermek). Hizmetlerimizde diğer kullanıcıların erişimine uygun bir profil kullandığınız için, bunun içeriğiyle ve doğruluğuyla alakalı yegâne sorumlu daima sizsiniz. Bu tür bilgileri düzenlemek, değiştirmek veya silmek için Hizmetlerimizde sağlanmış olan talimatları izleyin.

6. SMS/ E-posta Haber Bülteni

Gizlilik politikamızı kabul ederek ve kayıt anında katılım rızası göstererek, Alıcıbul’a, sizinle iletişime geçmesi, sms marifeti ve/veya elektronik iletişim de dahil olmak üzere her türlü ticari iletişimi göndermesi, Alıcıbul’un takdirine göre ilginizi çekebilecek ürünlerimizin, hizmetlerimizin, tekliflerimizin veya şirketle ilgili herhangi bir ticari içeriğin gönderilmesi konusunda açık rıza gösteriyorsunuz. Eğer ticari iletişim içerikleri almak istemiyorsanız, bu türdeki her iletişim içeriğinde sağlanmış olan abonelikten ayrılma talimatlarını takip ederek herhangi herhangi bir zamanda ayrılabilirsiniz. Üçüncü taraf sosyal ağlar da dahil herhangi bir aracı tarafından gönderilen ticari iletişimlerden ayrılmak için, herhangi bir zamanda web sitesi/uygulamaya giriş yaparak ve ilgili kutucukların işaretini kaldırıp hesabınızdaki kullanıcı tercihlerini düzenleyerek abonelikten ayrılabilirsiniz. Ticari iletişim içeriklerini almaktan ayrılsanız dahi, Alıcıbul’dan işlem onayları, hesap faaliyetlerinizle ilgili bildirimler (örn: hesap onayları, şifre değişiklikleri, vb.) ve diğer önemli duyurular gibi yönetim mesajları alabilirsiniz.

 

7. Hangi kişisel olmayan bilgileri sizden topluyoruz

7.1. Birçok durumda Alıcıbul Hizmetleri kullanımınıza dair otomatik olarak kişisel olmayan bilgileri toplamaktadır. Alıcıbul, diğer şeylerin yanında kullandığınız işletim sistemi, İnternet servis sağlayıcınızın alan adı ve Siteler veya Uygulama aracılığıyla yaptığınız “tıklama izi” gibi bilgileri toplayabilir.

7.2. Bunu yapmak için Alıcıbul çerezler ve diğer teknolojileri kullanabilir. Daha fazla bilgi için Çerez politikasına bakın. Hizmetlerimize yaptığınız ziyaretler ve bu teknolojilere sağlanan bilgiler, bize kişisel bilgilerinizi sağlayana veya geçmişte sağlamış olana kadar anonim kalacaktır. Örneğin Hizmetlerimiz ile bir hesap açtıysanız hesap bilginiz sattığınız veya satın aldığınız ögeler ile bağlantılanabilir (yani alışveriş geçmişiniz).

8. Çerezler ve ilgili teknoloji hakkında bilgi

8.1. Alıcıbul Hizmetleri “çerezler” içerebilir.

Kullanıcılarımızın oturumlarını yönetmek ve tercihlerini, takip bilgilerini ve dil seçimlerini saklamak için çerezler kullanabiliriz. Çerezler bize kayıt olsanız da, olmasanız da kullanılabilir. “Çerezler” bir web sunucusu tarafından sabit diskinize taşınan ve ardından bilgisayarınızda saklanan ufak metin dosyalarıdır. Bir çerezin topladığı bilgi türleri; ziyaret tarih ve saatiniz, gezinme geçmişiniz, tercihleriniz ve kullanıcı adınızı içermektedir. Bazı durumlarda üçüncü taraf servis sağlayıcılarımız Web Sitesi üzerinde çerezler kullanabilir. Üçüncü taraf hizmet sağlayıcılarının çerezlerini kontrol edemeyiz veya erişemeyiz. Bu Gizlilik Politikası sadece bizim kullandığımız Çerezleri kapsamakta, hiçbir üçüncü taraf hizmet sağlayıcısının çerezini kapsamamaktadır. Bu çerezlerin bilgisayarınızda kullanımını kabul etme veya reddetme imkanına sahipsiniz. Bunu bize kayıt olurken veya çerez kullanımı ile ilgili web sitesi açılır penceresinde tamam’ı tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Genel anlamda tarayıcınızı, çerezleri kabul etmemesi şeklinde ayarlayabilirsiniz. Fakat çerez kullanımını reddetmek Web Sitesinin belirli özelliklerinin kullanımını sınırlandırabilir.

9. Bize sağlamış olduğunuz bilgilere nasıl erişecek, silecek veya değiştireceksiniz

9.1. İstediğiniz zaman Alıcıbul’un yukarıda belirtilen adresine veya burada belirtilen e-posta adresine yazılı bir talep göndererek Kişisel bilgilerinize erişim, düzeltme, silme ve bilgilerin işlenme amaçlarına itiraz talebinde bulunabilirsiniz: iletişim@alıcıbul.com.

9.2. Talebinizi tam olarak yerine getirebilmemiz için lütfen talep ettiğiniz kişisel verilerinizi (isim, soy isim, posta adresi, telefon, e-posta adresi ve kimliğinizi doğrulamak için diğer sözleşme bilgileri ve sizinle iletişime geçmek için gerekli olan bilgiler) belirtin ve Kimlik kartınızın bir kopyası veya fotoğraflı bir kimliğinizin kopyası ile gönderin. Sizinle olan tüm iletişimimiz en yüksek ihtiyat ve gizlilik seviyesinde gerçekleştirilmektedir.

10. Topladığımız bilgileri güvence altında tutma taahhüdümüz

Güvenliği ve gizliliği veya kişisel verilerinizi garanti altına almak için gerekli gördüğümüz son teknoloji güvenlik tedbirlerini kullanmamıza rağmen hiçbir web sitesi veya İnternet iletişimi tamamen güvenli değildir. Bu nedenle Alıcıbul; yetkilendirilmemiş erişim, şifre kırma, veri kaybı veya diğer ihlallerin asla gerçekleşmeyeceğini garanti etmez. Uygulama ve Hizmetleri kullanmanın riski size aittir. Alıcıbul, kişisel bilgilerinizi güvence altında tutmak için parolanızı ezberlemeniz veya güvenli bir yerde saklamanız için sizi uyarmaktadır.

 

11. KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN TRANSFERİ

Kişisel Verilerinizin depolanması ve ayrıca işlenmesi, bunların ikamet ettiğiniz ülke dışında bir yere aktarılmasını ve/veya bu yerde depolanmasını gerektirebilir. Bu Gizlilik Politikasını kabul ederek kişisel bilgilerinizin bu türdeki transferini, depolanmasını ve/veya işlenmesini kabul ediyorsunuz. Alıcıbul, işbu yurt dışına aktarımını Başta kanun olmak üzere, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 26.10.2020 tarihli kamuoyu duyurusu ve devamında yayınlayacağı yönergeler dahilinde yapar.

12. Politikadaki değişikliklere dair bildiri

Alıcıbul, bu Politikayı istediği zaman kayıtlı kullanıcılarına e-posta ile bildirimde bulunarak veya yeni Politikayı uygulamaya sokarak ve yeni Politikayı Hizmetlerinde yayınlayarak değiştirme hakkını kendinde saklı tutar. Politika üzerinde yapılan tüm değişiklikler, yayınlandığı anda yürürlüğe girer ve değişiklik yayınlandıktan sonra herhangi bir Alıcıbul Hizmetinin kullanımına devam etmeniz, bu değişikleri kabul ettiğiniz ve bağlı olduğunuzu onayladığınız anlamına gelir.

 

Bu Sözleşme, "Alıcıbul" mobil uygulamasına ve ayrıca "www.alicibul.com" internet sitesine ulaşımınız veya bunları kullanımınız ile ilgili olarak sizin ve ALICIBUL Otomotiv Ve Bilgisayar Yazılım Teknolojileri Danışmanlık Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi arasındadır. ALICIBUL Otomotiv Ve Bilgisayar Yazılım Teknolojileri Danışmanlık Paz. San. Tic. Ltd. Şti. işbu Sözleşmede "Şirket" veya "biz" veya "bize" olarak anılacaktır. Alıcıbul mobil uygulaması, tüm halef uygulama(lar) ile birlikte “Uygulama” olarak anılacaktır ve şu anda www.alicibul.com adresinde bulunan internet sitesi tüm halef internet sitesi ile birlikte “Site” olarak anılacaktır. Son olarak Sözleşmede, Uygulama ve Site, içinde mevcut olan tüm ürün ve hizmetler ile birlikte "Hizmet" olarak ifade edilmektedir. Bu Sözleşme'nin, iş bu vesile ile bizim tarafımızdan Hizmet aracılığıyla bildirilen veya herhangi başka şekilde tarafınıza sağlanan ilave hüküm ve koşulları da atıf yoluyla içerdiğini unutmayın. HİZMETİ KULLANARAK, (1) BU SÖZLEŞME'Yİ AKDETMEK İÇİN İKAMET ETTİĞİNİZ ÜLKEDEKİ YASAL YAŞTA OLDUĞUNUZU (Kİ BİRÇOK ÜLKEDE BU 18'DİR) VEYA (2) EN AZ 15 YAŞINDA OLDUĞUNUZU VE İŞBU SÖZLEŞMEYİ AKDETMEK İÇİN VELİ VEYA VASİ İZNİNİ ALDIĞINIZI VE VELİ VEYA VASİNİZİN EYLEM VE İHMALLERİNİZDEN DOLAYI SORUMLU OLMAYI KABUL ETTİĞİNİ DOĞRULAMIŞ OLUYORSUNUZ. 1.Ürün İlanları ve diğer Sunumlar da (aşağıda tanımlandığı üzere) dahil olmak üzere Hizmetle ilişkili olarak sunduğunuz bilgilerin doğru ve eksiksiz olduğunu ve doğru kalacağını ve bu tür bilgileri gerektiği şekilde doğru şekilde saklayacağınızı ve güncelleyeceğinizi beyan ve tekeffül edersiniz. 2. Kayıt; Kullanıcı Adları ve Parolalar: Hizmetin tümünü veya bir kısmını kullanabilmek için kayıt yaptırmanız gerekebilir. Kayıt sırasında bize vermiş olduğunuz kullanıcı adı, şifre veya diğer bilgileri reddedebilir veya değiştirmenizi talep edebiliriz. Kullanıcı adınız ve şifreniz hesabınızın bilgileridir ve gizli tutulmalıdır. Hesap bilgilerinizi kullanarak kaydettiğiniz tüm hesaplardaki tüm faaliyetlerden sorumlusunuzdur. Hesap bilgilerinizin gizliliğinin ihlal edildiğine inanıyorsanız bize derhal bildirimde bulunmalısınız. Eğer bir sosyal medya ağı kullanarak kaydolursanız, bizi kayıt işlemleriniz ile bağlantılı olan sosyal medya ağından edindiğimiz bilgilerinize Gizlilik Politikamız uygun olarak erişmeye, kullanmaya, ifşa etmeye ve saklamaya dair yetkilendirmiş olursunuz. 3. Ürün İlanları: Hizmet, kullanıcıların vasıtalar ve hizmetler için ilan ("Ürün İlanları") koyabilecekleri ve bunlara göz atabilecekleri bir forum içermektedir. BU ÜRÜN İLANLARI TARAFIMIZDAN DEĞİL, KULLANICILAR TARAFINDAN SAĞLANMAKTADIR. HERHANGİ BİR ÜRÜN, GAYRİMENKUL VEYA HİZMET SATMAMAKTA, KİRALAMAMAKTA VEYA DİĞER BİR ŞEKİLDE MEVCUT KILMAMAKTAYIZ. SÖZ KONUSU İLANLAR, (İŞBU SÖZLEŞMEDE YER HÜKÜMLER DIŞINDA) ÜRÜN İLANLARI İÇİN SORUMLU VEYA MESUL DEĞİLİZ VEYA SÖZ KONUSU ÜRÜN İLANLARI ŞİRKET TARAFINDAN HERHANGİ BİR TEKLİF TEŞKİL ETMEMEKTEDİR. LÜTFEN BİR ÜRÜN İLANI SATIN ALIRKEN, SATARKEN, KİRALARKEN VEYA KİRAYA VERİRKEN VEYA BAŞKA BİR ŞEKİLDE HERHANGİ BİR ÜRÜN İLANINA İLİŞKİN İŞLEME İŞTİRAK EDERKEN VEYA ÜRÜN İÇİN ÖDEME YAPARKEN VEYA ALIRKEN DİKKATLİ VE SAĞDUYULU DAVRANINIZ. Herhangi bir Ürün İlanının Hizmet aracılığıyla mevcut olması veya reklamının yapılması Ürün İlanına veya bunun sağlayıcısına onay verdiğimiz anlamına gelmeyecektir. Herhangi bir Ürün İlanına veya kullanıcıya ilişkin herhangi bir garantimiz bulunmamaktadır. Herhangi bir Ürün İlanına veya Ürün İlanının mevcudiyetine ilişkin bilgiler önceden bildirilmeksizin her an değiştirilebilmektedir. Ürün İlanlarının konusunun pazarlanması, tanıtımı, satışı, satın alınması, teslimatı, teslim alınması, elde bulundurulması ve kullanılması ile ilgili yürürlükte bulunan kanunları öğrenmeli ve bunlara riayet etmelisiniz. Herhangi bir nedenle herhangi bir Ürün İlanını kaldırma hakkımız her zaman saklıdır. Ürün İlanı yayınlamak ve herhangi bir Ürün İlanı ile ilgili herhangi bir işlem yapmak veya herhangi bir devir gerçekleştirmek için gerekli tüm yetki ve izinlere sahip olduğunuzu ve eğer bu işlemleri yapmak için yasal olarak kabul edilen yaşta değil iseniz, uygun veli veya vasinin rızası ile gereken yetki ve izinleri sahip olduğunuzu beyan edersiniz. Birçok ülkede yasal yaş 18 olarak kabul edilmektedir. 4. Sunumlar: Sizi kişisel olarak tanımlamak için kullanılabilecek bilgileri Ürün İlanları, profil sayfalarının yaratılması, forumlara sunum yapma, sosyal medya aracılığıyla bağlanma, mesaj panoları, sohbet, yorum yapma ve Hizmetin diğer interaktif kanalları aracılığıyla sunabilirsiniz (her biri “Sunum”). Her bir yaptığınız Sunumdan sorumlusunuz. Sunumların herhangi bir üçüncü kişi tarafından kullanımı veya kötüye kullanımı (dağıtılması da dahil) üzerinde hiçbir şekilde kontrol sahibi olmadığımız gibi sorumlu da değiliz. Buna ek olarak, bize Hizmete ilişkin veya başka bir şekilde bir fikir, öneri, teklif veya başka bir malzeme ("Geri Bildirim") sağlarsanız söz konusu Geri Bildirim, Sunum olarak kabul edilecektir ve işbu vesile ile söz konusu Geri Bildirimin gizli olmadığını ve söz konusu Geri Bildirim'i bize sunmanız bedelsiz, talep olmaksınız verilmiş ve herhangi bir sınırlı olmaksızın yapılmış olduğunu, bizim üzerimizde herhangi bir yükümlülük yaratmadığını kabul ve beyan etmektesiniz. 5. Gözetim: Gönderilerinizi, Hizmette görünmeden önce veya sonra (böyle bir zorunluluğumuz olmasa dahi) (doğrudan veya bir yazılım kullanarak) denetleyebilir, değerlendirebilir, değiştirebilir veya kaldırabiliriz ya da Hizmete erişiminizi ve kullanımınızı değerlendirebiliriz. Gizlilik Politikamıza tabi olarak, Hizmet'e erişiminiz ve Hizmet’i kullanımınız ile ilgili bilgileri herhangi bir kişiye herhangi bir neden veya amaçla açıklayabileceğimizi kabul etmektesiniz. 6. Öne Çıkan Ürün İlanları ve Sunumlar. Hizmetler ile bağlantılı olarak ücret karşılığı (“Ücretler”) belirli gelişmiş özellikler (örneğin Ürün İlanınızın yayında “öne çıkarılması”) sunabiliriz (“Ücretli Hizmetler”). Tüm Ücretler Uygulamada veya Sitede belirtilmiş veya açıklanmıştır ve Türk Lirası olarak belirlenmiştir ve yürürlükteki vergileri içermemektedir. Ödemeler Uygulamayı orijinal olarak indirdiğiniz Google Play veya iTunes uygulama mağazası veya birlikte çalıştığımız lisanslı ödeme sistemi şirketleri aracılığıyla tahsil edilecektir. Uygulama mağazalarından doğrudan yürürlükteki “uygulama içi” satın alım kurallarına ve politikalarına ulaşabilirsiniz. Tüm faturalama ve geri ödeme soruları uygun uygulama mağazasına yöneltilmelidir. Ücretli Hizmetlerin teslimatı satın alımı takiben derhal sağlanacaktır. Ücretleri zaman zaman tamamen kendi takdirimizde olmak üzere değiştirme hakkını saklı tutuyoruz. Ücretlerdeki herhangi bir değişiklik bir sonraki faturalama dönemine uygulanacaktır. Yukarıda belirtilenler, veya tarafımızca açıkça aksinin kabul edilmiş olması haricinde, Ücretli Hizmetlerin bütün satışları (herhangi bir Abonelik Hizmeti de dahil) kesindir ve iade yapılmayacaktır. Kısmen kullanılmış Abonelik Hizmetleri dönemleri için iade yapılmayacak veya kredi verilmeyecektir. Buna ek olarak, işbu Sözleşmeye uymanız koşuluyla ve Şirketin Siteyi kullanmanıza izin verdiği süre boyunca işbu Sözleşme kapsamında Sitede size erişimini sağladığımız herhangi bir bölümün tek bir (1) kopyasını, herhangi bir cihazda ticari olmayan kişisel kullanımınız için görüntüleyebilirsiniz. 7. Şirketin Mülkiyet Hakları: Mülkiyet hakları ile ve kanunlarla korunan Hizmete sahibizdir. Ticari ünvanlarımız, ticari markalarımız ve hizmet markalarımız Alıcıbul ve ilişkili her bir logoyu içermektedir. Hizmette bize ait olmayan tüm ticari unvanlar, ticari markalar, hizmet markaları ve logolar ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir. Ticari unvanlarımızı, ticari markalarımızı, hizmet markalarımızı veya logolarımızı, bize ait olmayan herhangi bir ürün veya hizmetle bağlantılı olarak veya karışıklığa yol açabilecek bir şekilde kullanamazsınız. Hizmette yer alan hiçbir şey, sahibinin açık yazılı izni olmaksızın ticari ünvan, ticari marka, hizmet markası veya logoyu kullanma hakkı verdiği şekilde yorumlanmamalıdır. 8. Tazminat: Uygulanabilir yasaların izin verdiği en geniş ölçüde; Şirketi, Bağlı Ortaklıklarını, ayrı ayrı her birinin haleflerini ve devralanlarını, (a) Hizmeti kullanımınız veya Hizmet ile bağlantılı olarak faaliyetleriniz (Sunumlar dahil); (b) Ürün İlanları, Ürün İlanlarına ilişkin işlemler veya devir veya Hizmetin diğer kullanıcıları ile aranızdaki uyuşmazlıklar; ve (c) bu Sözleşmenin sizin tarafınızdan ihlali veya iddia edilen ihlalinden doğan veya bunlarla bağlantılı tüm iddialar, sorumluluklar, zararlar, hükümler, kararlar, kayıplar, maliyetler, giderler ve ödemeler (avukatlık ücreti dahil) karşında savunmayı, tazmin etmeyi ve zarardan beri kılmayı kabul etmektesiniz. 9. Fesih: Bu Sözleşme feshedilene kadar geçerlidir. Şirket her zaman, önceden uyarıda bulunmaksızın, herhangi bir nedenle veya sebepsiz olarak Hizmeti kullanmanıza son verebilir veya askıya alabilir. Böyle bir fesih veya askıya alma işlemi sonrasında Hizmeti kullanma hakkınız derhal sona erecektir, ve Şirket Hizmete erişiminizi bloke etmek için teknik ve/veya diğer önlemler alabilir. 10. Uygulanacak Hukuk: Bu Sözleşmenin hükümleri, Türkiye yasalarına göre yorumlanacaktır. 11. Bilgi veya Şikayetler: Hizmetle ilgili bir sorunuz veya şikâyetiniz varsa lütfen developers@alicibul.com adresine bir e-posta gönderiniz. E-posta iletişiminin her zaman güvenli olmayabileceğini lütfen unutmayınız; dolayısıyla, bizimle olan e-posta yazışmalarınızda kredi kartı bilgilerinizi veya diğer hassas bilgilerinizi eklememenizi öneriyoruz. 12. Değişiklikler: Revize edilmiş Sözleşmeyi, Hizmet üzerinden ilan etmek dahil, söz konusu değişiklikleri size makul iletişim araçları ile bildirim yaparak bu Sözleşmeyi zaman zaman tadil edebiliriz. Söz konusu değişiklikler, revize edilmiş, söz konusu değişiklikleri içeren Sözleşmeyi ilan etmiş olduğumuz veya başka şekilde söz konusu değişikliklerden sizi haberdar ettiğimiz tarihten önce aramızda ortaya çıkmış olan uyuşmazlıklara uygulanmayacaktır. Bu Sözleşmenin herhangi bir değişiklikten sonra Hizmet'i kullanmaya devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir. Yukarıdaki "Son Güncelleme" ifadesi, bu Sözleşmenin en son ne zaman tadil edildiğini belirtir. Herhangi bir sorumluluğumuz olmadan her zaman Hizmetin tamamını veya bir kısmını değiştirebilir ya da durdurabiliriz; Hizmet'i kullanmak için gerekli ücretleri yükleyebiliriz, değiştirebiliriz veya kaldırabiliriz; Hizmet kullanıcılarının tamamına veya bir kısmına fırsatlar sunabiliriz. 13. Apple'a Özgü Koşullar: Sözleşmenizin yukarıdaki hüküm ve koşullarına ek olarak ve bu Sözleşmede aksine herhangi bir hüküm olması durumunda dahi aşağıdaki hükümler, Uygulamanın Apple Inc’in ("Apple") iOS işletim sistemi ile uyumlu herhangi bir sürümünü kullanmanız halinde uygulanacaktır. Apple, bu Sözleşmeye taraf değildir, Uygulamanın sahibi olmadığı gibi Uygulamadan sorumlu da değildir. Apple, Uygulama için herhangi bir garanti vermemektedir, ancak eğer uygulanabilir ise Uygulama için satın alma bedelini iade edebilir. Apple, Uygulamanın bakım ve diğer destek servislerinden sorumlu değildir ve, herhangi bir üçüncü taraf ürün sorumluluğu iddiası, Uygulamanın yasal veya idari zorunluluklara uygun olarak yerine getirmediği iddialar, tüketicinin korunması veya benzer mevzuat uyarınca doğan iddialar, ve fikri mülkiyet hakkı ihlallerine ilişkin iddialar dahil, Uygulamayla bağlantılı diğer taleplerden, kayıplardan, sorumluluklardan, zararlardan, masraf ya da harcamalardan sorumlu değildir. Fikri mülkiyet hakları ile ilgili olanlar da dahil, Uygulamanın kullanımıyla ilgili sorular veya şikayetler, Şirket'e yukarıdaki "Bilgi veya Şikayetler" bölümüne uygun olarak yönlendirilmelidir. Burada size verilen lisans, Uygulamayı Apple'ın iOS işletim sisteminde çalışan, size ait olan veya sizin tarafınızdan kontrol edilen Apple markalı bir üründe kullanmak için veya başka türlü Apple'ın Uygulama Mağazası Hizmet Şartları'nın içinde belirtilen Kullanım Kuralları tarafından ayrıca izin verildiği şekilde kullanmak için devredilemez bir lisansla sınırlıdır. Buna ek olarak, kablosuz veri hizmeti sözleşmeniz gibi Uygulamayı kullanırken size uygulanabilir olan herhangi bir üçüncü taraf sözleşmesinin hükümlerine de uymanız gerekmektedir. Apple ve Apple'ın iştirakleri, bu Sözleşmenin üçüncü taraf lehtarlarıdır ve bu Sözleşmenin hüküm ve koşullarını kabul etmeniz üzerine, işbu Sözleşmeyi üçüncü kişi lehtar olarak size karşı icra etme hakkına (bu hakkı kabul etmiş sayılacaktır) sahip olacaklardır; yukarıda belirtilenlerle bağlı olmaksızın, Şirket'in bu Sözleşme çerçevesinde herhangi bir değişikliğe, feragate veya uzlaşmaya taraf olma, bunları geri çekme veya feshetme hakkı, herhangi bir üçüncü şahsın onayına tabi değildir. 14.Tek Taraflı Üyelik İptali ve Güvenlik Önlemleri: Alıcıbul, üyeliğiniz boyunca zararlı davranışlar sergilediğinize kanaat getirir ve bu davranışlarınızın başta sizin daha sonra diğer kullanıcıların veya şirketin çıkarlarına yahut güvenliğine aykırı olarak nitelendirirse üyeliğinizi iptal edebilir. Mevcut teknolojik donanımlar çerçevesinde size ait cihazlar, ip adresleri ve üyelik için kullanılan iletişim adresleri tarafından uygulamaya girilmesini ve uygulamanın kullanılmasını engelleyebilir. Bu durumda cihazlarınız üzerinden uygulamaya girmeye çalışan diğer hesapların da otomatik sistemlerce engellenebileceğini belirtiriz. Bahsedilen durum gerçekleştiğinde cihazlarınız veya internet adresleriniz üzerinde uygulamalarımıza veya şirketimize ait sair iştiraklerimize ulaşmaya çalışan gerçek kişilerin uğrayabilecekleri zararlardan sorumlu değiliz. Silinen ve/veya engellenen hesaplardan kalan tüm veriler başta güvenliğin devamlılığı daha sonra ise istatistik tutmak gibi amaçlarla şirketimiz tarafından saklanacaktır. İşbu uygulamaya üye olarak bu şartların tamamını kabul etmiş sayılırsınız.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÖNEMLİ

Başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla çıkarılmış olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), Kişisel Verileri Koruma Kurulunun kararları, her türlü ilgili ikincil mevzuat ve bu mevzuatlar kapsamındaki uygulamalarımız hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

KVKK, 24 Mart 2016 tarihinde TBMM’de kabul edilmiş ve 07 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Alıcıbul ' un yada Alıcıbul’un hizmetini satın aldığı uluslararası platformlarda güvenliği ispatlanmış yapay zeka ve sair altyapıların (Firebase ile Carnet.Ai) yürüttüğü faaliyet sırasında sizden aldığımız kişisel bilgileriniz bakımından Veri Sorumlusu olarak addedilmekteyiz. Veri Sorumlusu olarak tarafımızdan, kişisel verileriniz hukuka uygun bir biçimde kaydedilebilecek, saklanabilecek, güncellenebilecek, sınıflandırılabilecek, mevzuatın izin verdiği hallerde 3. Kişilere (yabancı veya yerli) açıklanabilecek ve/veya devredilebilecek ve KVKK’da gösterilen diğer şekillerde işlenebilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNİN AMACI VE HUKUKİ NEDENLERİ

Mevcut durumda ALICIBUL OTOMOTİV VE BİLGİSAYAR YAZILIM TEKNOLOJİLERİ DANIŞMANLIK PAZARLAMA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ olarak öncelikle Alıcıbul mobil uygulamasını (“Uygulama”) ve www.alicibul.com web sayfasını (“Web Sitesi”) işletmekteyiz (Uygulama ve Web Sayfası, birlikte “Hizmetler” olarak anılacaktır). Biz ve hizmet sağlayıcılarımız, sunulan hizmetlerin bir gereği olarak kişisel verilerinizi toplayabilmektedir. Söz konusu bilgiler isminizi, soy isminizi, telefon numaranızı, e-posta adresinizi, posta adresinizi, doğum gününüzü, cinsiyetinizi, diğer konum ve iletişim bilgilerinizi, aracı aldığınız veya sattığınız kişiye dair alışveriş verilerinizi, aracınıza ait plaka, km vb. bilgileri, uygulamalarınız üzerinden yaptığınız alışveriş verilerinizi ve fotoğraflarınızı içerebilir. Kişisel verilerinizi, sizin diğer kullanıcılar ile alım satım işlemleri yaptığınız Hizmetlerimizin ve mallarınızı pazarlamanızı sağlayan Hizmetlerimizin size sunulabilmesi amacıyla kullanmaktayız. Size yakın kullanıcılarımız tarafından sunulan ürünleri size önermek ve fiziksel konumunuzu kayıt edip yayınlamak amacıyla cihazınızın fiziksel konumunu otomatik sistemleri vasıtasıyla toplayabiliriz. İşbu toplama hizmetindeki verileriniz yapay zekâ alt yapılarında kalacak olup hiçbir insan tarafından doğrudan erişime açık olmayacaktır. Alıcıbul (veya bağlı şirketlerimiz/iş ortaklarımız) söz konusu bilgiyi uydu, cep telefonu kulesi veya Wi-Fi sinyalleri gibi vasıtaları kullanarak toplanabilmektedir. Cihaz bilginizin bu şekilde toplanmasına izin verebilir veya reddedebilirsiniz. Reddetmeniz, halinde Hizmetleri kullanmanız etkilenebilecektir (örneğin, ürünlerinizi satışa çıkarabilmeniz mümkün olmayacaktır.) Alıcıbul'da yayınlamış olduğunuz herhangi bir ilanı, yüklenmiş olan ürün fotoğrafı/görüntüsü ve ilanla ilgili diğer veriler (kullanıcı adı ve fiziksel konumu içerecek biçimde) dahil, şirketimizin reklam ve pazarlama politikaları için (Anonim olarak istatistiklerden faydalanmak, her türlü sosyal medya, İnstagram ilanları, Facebook ilanları, haber bültenleri ve herhangi bir medya platformu için ilanlar) kullanabiliriz. Hukuka uygun olması halinde, sizlere e-posta gibi elektronik iletişim kanalları vasıtasıyla elektronik ticari ileti gönderebiliriz ve sizleri sunduğumuz ürünler, Hizmetler, fırsatlar veya şirketimizle ilgili diğer ticari içerikle ilgili bilgilendirebiliriz. Kişisel verileriniz, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen e-postaların iletilmemesine yönelik müşteri “sınıflandırma” ve kişisel bilgiler vasıtasıyla oluşturulacak reklam, tanıtım, pazarlama faaliyetlerinin devam etmesi amacıyla saklanabilir ve bu amaçlarla kullanılabilir. Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin diğer amaç ve hukuki nedenler şöyledir: kullanıcılarımızın ve hesaplarının güvenliğinin sağlanması ile kimliklerinin doğrulanması, elektronik veya fiziksel ortamda yapılan işlemlere dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek, kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması, hizmetlerimiz, haklarımız ve malvarlığımızın emniyete alınması, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, ilgili devlet kurumlarının ve emniyet güçlerinin taleplerinin yerine getirilmesi, işlerimizin hayatın ve ticaretin olağan akışında sürdürülmesi, müşteri memnuniyetinin sağlanması, müşteri şikayetlerinin sonuçlandırılması ve sözleşmesel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi. Kişisel verileriniz, hukuken gerekli olan veri güvenliği tedbirleri alınarak işlenecek ve saklanacaktır.

 

 

Kişisel verilerinizin aktarılabileceği üçüncü kişiler

Sizlerden topladığımız kişisel verilerinizi (ilgili kanuna, ikincil mevzuata ve genel hukuka uygun olduğu ölçüde) ve işbu bilgilendirme formundaki amaçlarla, iş ortaklarımızla ve bağlı şirketlerimizle ve bize web sayfası barındırması (hosting), veri analizi, ödeme sistemleri, işlem emri uygulaması, bilgi teknolojisi hizmetleri ve altyapı hizmetleri, müşteri hizmetleri, e-posta iletimi, denetim ve diğer hizmetleri sağlayan hizmet sağlayıcılarımıza ve reorganizasyon, birleşme veya ortak girişim hallerinde bu işlemlerin tarafı olan/olabilecek üçüncü kişilere aktarabiliriz. Kişisel verilerin toplanma yöntemi: Genel yönetim kurumları, elektronik satış kanalları, mobil uygulamalar ve çağrı merkezi gibi kanallar aracılığıyla kişisel veriler sözlü, yazılı veya elektronik ortamlarda ve açık rıza alınması suretiyle veya diğer hukuka uygunluk zorunluluklarına dayanarak toplanabilir. İlaveten kişisel verilerinizi (hukuka uygun olduğu ölçüde), kamuya açık veri tabanlarından, pazarlama iş ortaklarımızdan, sosyal medya platformlarından (arkadaşınız olan veya başka şekilde bağlantı kurduğunuz kişiler dahil olmak üzere) ve diğer üçüncü kişilerden de alabiliriz. Son olarak hizmet aldığımız yapay zeka ve uygulama şirketleri gerçek kişilerin erişimine kapalı olacak şekilde uygulamamızı kullanmakla otomatik olarak topladığı verilerden 6698 sayılı kanuna göre kişisel veri sayılanların güvenliğini sağlamaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Madde 11 Uyarınca Haklarınız

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca, bize yazılı olarak başvurarak, paylaştığınız kişisel verilerin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • işlenmişse bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde ya da yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  • Eksik ya da yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  • KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini ya da yok edilmesini isteme,
  • Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına

sahipsiniz. Başvurulara ilişkin olarak adresimiz: Elifce sokak no :4 Maltepe / İstanbul , veya e-posta adresimiz iletisim@alicibul.com kullanılabilir. Başvurularınıza düzgün şekilde cevap verebilmemiz için lütfen bizimle hangi kişisel verilere ilişkin olarak iletişime geçtiğinizi açıkça belirtiniz. Size en geç 30 gün içerisinde cevap verilecektir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ SÜRESİ

Kişisel verileriniz, öncelikle uygulamalarımızı kullandığınız süre boyunca işlenecek ve üyeliğinizin silinmesini müteakip ilk periyodik imha zamanında kanunda tanımlandığı şekilde silinecektir. Daha sonra hukuken gerekli olduğu ve/veya izin verildiği sürece işlenecek ve bu sürenin bitiminde imha edilecektir. Bizlere iletisim@alicibul.com adresinden ulaşabilirsiniz Kullanıcı ve Gizlilik Politikası’na https://alicibul.com/sozlesmeler/gizlilik-politikasi ’dan ulaşabilirsiniz.

DEĞİŞİKLİK

Alıcıbul, bu politikayı istediği zaman kayıtlı kullanıcılarına e-posta ile bildirimde bulunarak veya yeni Politikayı uygulamaya sokarak ve yeni Politikayı Hizmetlerinde yayınlayarak değiştirme hakkını kendinde saklı tutar. Politika üzerinde yapılan tüm değişiklikler, yayınlandığı anda yürürlüğe girer ve değişiklik yayınlandıktan sonra herhangi bir Alıcıbul hizmetinin kullanımına devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğiniz ve bağlı olduğunuzu onayladığınız anlamına gelir.